Asociația Reporterilor „Oameni și Kilometri” a fost fondată în februarie 2016 de o echipă de jurnaliști independenți, cu scopul de a prezenta realitățile și „bubele” societății într-un mod jurnalistic unic și individual – storytelling. 

Nu există proiecte similare până acum în Moldova.

Cutreierăm țara în lung și în lat ca să scriem povești nespuse despre oameni și destine împărțite-n kilometri. Petrecem mult timp alături de eroii noștri, rămânem în aceleași condiții ca și ei, subiectele documentându-le în timp ca să înțelegem mai bine fenomenele sociale și să le redăm în detalii. Astfel, producem materiale documentate exhaustiv. Punem accentul pe oamenii cei mai vulnerabili pentru a conștientiza și informa autoritățile și comunitățile cu privire la implementarea politicilor publice sociale și impactul acestora asupra celor rămaşi în urmă.

Efortul nostru a fost recompensat cu peste 20 de premii naționale și internaționale. În România am fos premiați cu locurile 1, 2, 3 la concursul „Superscrieri”, iar în Moldova am obținut premiul „Jurnaliștii anului” la categoria Longread, Reportaj, Reportaj video, Fotografie, Debutul Anului.

Oameni și Kilometri își propune, în continuare, să informeze și să producă povești umane aprofundate și complexe, care să dezvăluie realitățile nefardate ale Moldovei, dar și să împuternicească comunitățile din Moldova.

Toate materialele publicate pe platforma www.oamenisikilometri.md – textele, fotografiile, ilustrațiile, graficele, imaginile grafice și video – sunt proprietatea „Oameni și Kilometri” și sunt protejate de Legea privind dreptul de autor şi drepturile conexe (nr. 139 din 02.07.2010) și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea materialelor de pe www.oamenisikilometri.md poate fi realizată în limita a 2.000 de semne, cu link activ la sursă, în cazul platformelor on-line. Preluarea integrală a materialelor poate fi realizată doar cu acordul în scris al redacției Oameni și Kilometri.


Echipa

Victor Gotișan

președinte al Consiliului de Administrare

Polina Cupcea

reporteră/ fotografă

Nicolae Cușchevici

editor / fotograf

Ilinca Televca

reporteră

Diana Roșcovan

ilustratoare