/Video/ Școala de acasă – în afara sistemului de educație

În Moldova se estimează, aproximativ, că sunt 600 de elevi care au ales să facă școala acasă– homeschooling.
.
Însă acești, aproximativ, 600 de copii nu se regăsesc în vreo statistică oficială. Ministerul Educației și Ccercetării (MEC) nu cunoaște câți homeschooleri ar fi la număr și nici la categoria „copii neșcolarizați” nu sunt înregistrați, afirmă ministerul. Deși, statul își asumă, în totalitate, școlarizarea tuturor copiilor.
..
Homeschoolingul nu este nici interzis expres, dar nici reglementat de legislația Republicii Moldova. Iar MEC nu are de gând, preacurând, să-l legifereze, deoarece nu vrea să-și asume vreun eșec în plus față de sistemul educațional. Deși experții spun că am avea multe de câștigat.
.
Eliseea, o fetiță de 8 ani, se numără printre aceștia. E în clasa a II-a, dar nu a pășit niciodată pragul unei școli din Republica Moldova.
.
Cum are loc o școală a cărei lecții se desfășoară chiar acasă și de ce unii părinți aleg să nu-și trimită copiii la școlile obligatorii din Republica Moldova?
.
Arătăm în materialul video de mai jos un altfel de tip de învățământ, numit homeschooling, la care tot mai mulți părinți și copii aderă în ultimul timp.
.