Oameni și Kilometri a obținut două premii la Gala „Jurnaliștii Anului 2019”

Ieri, 19 decembrie, Oameni și Kilometri a cules două „mere” la Gala „Jurnaliștii Anului 2019”, organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent și Comitetul pentru Libertatea Presei.

Primul premiu a fost oferit redacției la categoria „Longread”. Fiind un premiu colectiv, îl dedicăm colegei noastre Liliana Botnariuc, pentru care anul 2019 a fost unul cu adevărat de foc.

Cel de-al doilea premiu, la categoria „Fotografie”, a mers la Elena Covalenco, pentru „Unde dragoste e…” – un reportaj foto despre viața lui Marin și a Mariei, doi tineri proaspăt căsătoriți țintuiți în scaune cu rotile.

Anterior, redacția Oameni și Kilometri a mai fost premiată în cadrul Galei „Jurnaliștii Anului”. În 2018, Polina Cupcea a luat „mărul” la categoria „Longread”, iar în 2017 – Andrei Moraru, la categoria „Fotografie”. Tot în 2017, Oameni și Kilometri a obținut premiul special „Debutul anului”.

Gala „Jurnaliștii Anului” este organizată anual, începând cu anul 1995, în cadrul Clubului de presă din Chișinău. Scopul principal al acestei acțiuni este de a susține și încuraja eforturile jurnaliștilor de a face presă de calitate, aderând la standardele profesionale internaționale.