Oameni și Kilometri, nominalizată la Superscrieri, România

Redacția Oameni și Kilometri a obținut o nominalizare la categoria Reportaj, în cadrul Premiilor Superscrieri, ediția #9, din România. Articolul promovat de superjuriul concursului în etapa finală este „Prăbușire”, fiind astfel inclus printre 38 „cele mai bune materiale jurnalistice (scrise, video și foto) care au însemnat presa mainstream […], în ultimul an.

Semnat de colega noastră Liliana Botnariuc, articolul reprezintă o reconstituire la minut a prăbușirii de la sine, în iunie 2019, a unui bloc din orășelul Otaci – prima de acest fel în istoria Republicii Moldova, dar prezintă și cauzele tragediei evitate la limită.

La Superscrieri #9, Oameni și Kilometri este singura instituție media din Republica Moldova care a fost nominalizată. 

În total, competiția oferă premii la 6 categorii, iar câștigătorii finali vor fi anunțați în cadrul unei gale care se va desfășura la 23 martie, la București.

Anterior, la Superscrieri #7, Oameni și Kilometri a obținut loculul II la categoria Portret, cu materialul „Medic la sat. Scor 1:6”, și loculul III la categoria Reportaj, cu „Internatul testamentar”.

Premiile Superscrieri din România sunt adresate exclusiv autorilor de limbă română, celor care, „prin forța scriiturii lor, prin originalitate, onestitate și curaj încă ne mai spun poveștile care contează.