„Prăbușire” – Premiul I la Superscrieri #9

Articolul „Prăbușire” a obținut premiul I la categoria Reportaj, în cadrul Galei Superscrieri, ediția #9, din România. Câștigătorii au fost anunțați aseară, în cadrul unei gale desfășurată în premieră on-line.

Semnat de colega noastră Liliana Botnariuc, materialul reprezintă o reconstituire a prăbușirii unui bloc din orășelul Otaci. Prăbușirea împărțit premiul I cu O rotiță în angrenajul dictaturii: cazul procurorului Augustin Lazăr, articol semnat de Diana Oncioiu (Dela0).

Premiul II i-a revenit Anei Maria Ciobanu (Decât o Revistă), pentru Frica era aici și înainte, iar premiul III lui Viorel Ilișoi (PressOne), pentru Tizic.

La Superscrieri #9, Oameni și Kilometri a fost singura instituție media din Republica Moldova nominalizată și premiată. 

Anterior, la Superscrieri #7, Oameni și Kilometri a obținut loculul II la categoria Portret, cu materialul „Medic la sat. Scor 1:6”, și loculul III la categoria Reportaj, cu „Internatul testamentar”.

Superscrieri este o inițiativă a Fundației Friends For Friends din România, realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității și e adresată exclusiv autorilor de limbă română.